Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upozornění

ja-nejsem-tvoje-hracka--1-.jpgjsme-tady-i-kdyz-nas-nevidis--1-.jpgty-nejsi-moje-mama--1-.jpg

plakat_srnce2.jpg

 

 

 

                                                           Nesahat !!!       

 

mali-zajicci.jpg 

                                                                                                                         Nesahat !!!

  srncatko.jpg

 

Každý rok na jaře ať již z dobrého úmyslu nebo neznalosti jsou lidmi přinášeni do různých mysliveckých zařízení a chovatelských stanic mláďata zvěře v domnění , že jde o sirotky o které se máma neumí postarat. Proto je třeba připomenout , že pokud najdete malého zajíčka nebo srnče ležící v klidu v trávě nebo na holé zemi někde na poli , nesahejte na ně a tiše odejděte. Úhyny mláďat jsou sice velké , ale uměle odchovaný zajíc či srnče má mizivou šanci zařadit se zpět do přírody. Stejnou zhoubou pro různá mláďata jsou volně pobíhající psi a toulavé kočky. Je třeba připomenout , že zákon o myslivosti neplatí jen pro myslivce , ale pro všechny.

 

 

Vážení přátelé,dnes nás navštívili zástupci Policie a informovali nás o nové úpravě při vydávání zbrojních průkazů.

Pokud budete žádat o vystavení nového ZBROJNÍHO PRŮKAZU,/tím se rozumí i prodlužování platnosti/,budete předkládat všechny zbraně ke kontrole.Zde bude kontrolován mimo jiné i stav zbraně,pokud bude dán podnět z hlediska kontroly,že se jedná o špatný stav zbraně,bude muset tato podstoupit kontrolu ve zkušebně,kterou platíte.Z doporučení je lepší tomu předejít a před kontrolou uvést zbraň do dobrého stavu.Hlavně pozor na prasklé pažby,podpažbí,vytlučené hlavně a podobně.Píši Vám to bez paragrafů a čísel,pouze jako doporučení a dobrou radu.

/ Převzato od p.Procházky - OMS Prostějov /

 

  

         

                                    

 

mysl.straz.jpg

 §   č. 449 / 2001 sb.

 Myslivecká stráž / přísežná stráž / je veřejná stráž , která má dohlížet na dodržování zákonů a myslivecké etiky. Pro každou honitbu je zákonem stanovena povinnost ji ustanovit. Podmínky způsobilosti člena myslivecké stráže jsou dány zákonem o myslivosti. Plní funkci strážce zákonnosti , dohled nad dodržováním mysliveckých zvyků , tradic a myslivecké etiky. K tomu je vybavena rozsáhlými pravomocemi a její postavení je posíleno na úroveň veřejného činitele.

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 283108
Měsíc: 3690
Den: 78